Luna decembrie vine intotdeauna cu bucurie pentru copii. In fiecare an, darurile de la Mos Nicolae sunt asteptate cu nerabdare.
In anul 2017  Sfantul Ierarh Nicolae, ocrotitorul parohiei noastre, a adus bucurie nu numai copiilor, ci si doamnelor si domnisoarelor care au participat la actiunea “Caciula si fularul”.
Pornind de la o idee din cadrul grupei organizatorilor ATORG, s-a propus tricotarea de caciuli si fulare, care impreuna cu dulciuri, rechizite scolare si carti, sa fie daruite unor copii din familii nevoiase din Romania.


S-a apelat la organizatia World Vision, care ne-a trimis informatii referitoare la sexul si varsta copiilor unei clase din judetul Vaslui spre a ne putea orienta la marimi/culori. Asadar 24 de copii, 9 fete si 15 baieti asteapta cadourile noastre!


Lana folosita si culoarea au ramas la alegerea fiecaruia. Ca  model ne-am orientat dupa aceleasi “instructiuni de tricotat”, care ne-au fost puse la dispozitie de Ioana Anghel, coordonatoarea actiunii.


Si asa, cu ajutorul Sfantului Nicolae, au primit de la Doamne din Germania, dar si din Olanda si chiar Romania, caciulitele si fularele necesare. Acestea au fost frumos impachetate impreuna cu dulciuri, creioane colorate, iconite si carticele si trimise catre Romania.


Multumim din suflet tuturor celor care au tricotat, multumim organizatiei World Vision pt datele trimise, multumim Carmen Carlan pt ajutor. Domnul sa va rasplateasca tuturor!
Si multumim, Sfinte Nicolae!

 

 

Coordonatori Ioana Anghel si Rodica Plasoianu

Tinerii ortodocsi de la parohia din Offenbach au fost in sambata si duminica aceasta cu colinda (12. - 13.12.2015) pe la parohiile din Tübingen, Darmstadt si Kassel.

    

 120 de tineri ortodocși români din Germania și Austria, dar și invitați din Belgia, Spania și România s-au întâlnit în primul sfârșit de săptămână al lunii octombrie (2-4 oct.) în satul de vacanță din Rauenstein (Turingia) la cea de-a opta întâlnire anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim, invitatul din acest an, a vorbit tinerilor despre importanța ascezei în urcușul către Dumnezeu și a răspuns întrebărilor. Convorbirile duhovnicești, atmosfera tinerească, promovarea cântului și portului tradițional românesc au completat programul întâlnirii.