Cea de-a 24-a intalnire a Forumului Ortodox pentru Cultura si Bioetica (FOCS) a avut loc pe data de 1 mai, pentru prima oara in sala Parohiei Ortodoxe Romane “Sfantul Nicolae” din Offenbach am Main. Tema intalnirii a fost “Cat de crestina este ”dreptatea sociala”?”

Dupa ceai/cafea si prajituri intalnirea a fost deschisa cu o runda de bun venit. Initiatoarea si organizatoarea acestui Forum, doamna Cornelia Hayes, a facut o scurta introducere despre semnificatia acestei teme pentru intelegerea proprie a crestinilor ortodocsi, care traiesc intr-un mediu neortodox.  La sfarsit doamna Hayes a vorbit despre izvoarele “Dreptatii sociale” in Traditia crestina: Noul Testament, Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Ioan Gura de Aur, W.S.Solowjow, S.Bulgakov, iar in a doua parte despre “Dreptatea sociala in pluralismul secularizat”: J.Rawis, J.Habermas, H.T.Engelhardt Jr.

Fiecarei prezentari i-a urmat o sesiune de discutii. Pe langa contributiile parintelui Johannes Nothhaas (Mainz), a parintelui Stefan Anghel (Offenbach) si a parintelui Diacon Martin Lissman (Köln) au fost aduse numeroase alte contributii care impreuna au ajutat ca intalnirea sa fie vie si rodnica.

A urmat apoi o pauza pentru masa de seara. Aceasta a fost deschisa cu un toast adus de doamna Hayes mentorului sau, H.T.Engelhardt Jr. Apoi doamna Hayes a multumit gazdei, parintele Stefan Anghel, participantilor si organizatorilor. La randul sa, parintele Johannes Nothhaas, in calitate de co-fondator si sustinator al acestui Forum a toastat pentru doamna Cornelia Hayes, care de multi ani, neobosita, cu profesionalism si inalta competenta pregateste si modereaza discutiile.

Dupa masa de seara, ca o perfecta completare la tema “Dreptatea in sectorul sanatatii publice”, parintele Stefan Anghel si domnul Ionut Plenz au prezentat activitatile, succesele, problemele, precum si finantarea Diaconiei Ortodoxe Romane din Offenbach am Main. S-a mai discutat despre posibilitatile de castigare a persoanelor interesate sa lucreze pentru diaconia ortodoxa (mai multe despre Diaconia Ortodoxa puteti gasi aici: http://www.orthodoxe-diakonie.de/de/).

Cu totul a fost o seara reusita, cu interesante prezentari si discutii, intr-o atmosfera calda.

Urmatoarea intalnire FOCS va avea loc in octombrie. Data si locatia exacta vor fi anuntate din timp.