Duminică 6 Decembrie, Parohia Sfantul Nicolae din Offenbach pe Main a sărbătorit hramul din cel de al 40-lea an de existență, în acest an, printr-o fericită potrivire, chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Ierarh Nicolae. La Sfânta Liturghie au slujit impreuna IPS Mitropolit Dr.Serafim Joanta al Germaniei si Europei Centrale si de Nord, Prot. Stefan Anghel, preot paroh, PC Diacon Dumitru Dura, secretar eparhial și Arhidiacon Gavril Gemănaru  în prezenta multor credinciosi din întreaga regiune.


La sfarsitul slujbei IPS Serafim a ținut un cuvânt ziditor si bogat, puternic ancorat în realitățile actuale, îndemnând credincioșii să se folosească de invățăturile Sfântului Nicolae, urmandu-i exemplul de dragoste și milostenie în viața pe care o duc în lume.

Copiii care au crescut odată cu Parohia, unii dintre ei fiind astazi studenți, au imbogățit cântarea la strană cu frumoase colinde tradiționale. Tânărul muzician Tudor Andrei, venit special de la Viena, a încununat sărbătoarea cu câteva piese reprezentative românești cântate la vioară în mod virtuos.


La agapa ce a avut loc în sala parohială, nou inaugurată, s-a făcut pomenirea celor trecuti dintre noi si a fost prezentat un program artistic care a fost deschis cu intonarea Imnului României, urmat de câteva cântari patriotice și colinde, program susținut de către tinerii  Școlii românesti și membri ai ATORG Offenbach/Frankfurt, imbrăcati in costume populare.


Atmosfera de sărbătoare a marcat încheierea celui de-al 40-lea an jubiliar al Parohiei Sfantul Nicolae din Offenbach.

 

Galerie foto