În perioada 20–22 noiembrie la invitația IPS Mitropolit Serafim a fost adusa in Germania, spre inchinaciune, Icoana Maicii Domnului Pantanassa, de catre Parintele Sabin Voda de la Alba Iulia impreuna cu un grup de cantareti. Am avut marea bucurie să poposească si la Offenbach sâmbătă seara pe data de 21 noiembrie si a doua zi duminică, 22 noiembrie.
Icoana Maicii Domnului a fost intâmpinata cu mare bucurie, in sunet de toaca si a fost asezată în mijlocul bisericii din Offenbach spre inchinaciune. Cei aproximativ 75 de credinciosi au participat sambata seara tarziu la Privegherea si Paraclisul Maicii Domnului Pantanassa. A doua zi a fost savarsita Taina Sfantului Maslu în prezența unui mare număr de credincioși urmată de Slujba Sfintei Liturghii. In final Parintele Sabin Voda a tinut un cuvant de invatatura invocand Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina. In continuare Părintele Sabin Vodă a prezentat istoria Icoanei Maicii Domnului Pantanassa, al carei original se găsește la Mănăstirea Vatopedi din Muntele Athos, urmată de o scurta trecere in revistă a minunilor savârșite cu cei care cu credință s-au rugat Icoanei Maicii Domnului Pantanassa în diverse țări.
În final credincioșii au mai avut ocazia sa se inchine și să-și ducă acasă icoane reproduse ale Icoanei Maicii Doamnului Pantanassa.

  

Galerie foto